U periodu od 09. do 13. rujna u Sevilli se održao još jedan Trening digitalne forenzike i analitike koji je okupio preko 120 sudionika iz 40 europskih zemalja. Sudionici su imali priliku sudjelovati na 7 specijalističkih treninga, od kojih su 4 bila za istražitelje digitalne forenzike i 3 za analitičare.

Cilj ove edukacije je osposobiti inspektore da samostalno provode istrage koristeći sve najmodernije forenzičke alate s ciljem suzbijanja kibernetičkog kriminala, s posebnim naglaskom na financijskim prevarama. Edukacija obuhvaća izuzetno široko područje digitalne forenzike – od istraga baziranih na najpoznatijim računalnim operativnim sustavima (Windows, Mac i Linux), istrage mobilnih uređaja, dronova, prometa po računalnim mrežama, forenzičke klasifikacije foto i video sadržaja pa sve do enkripcije i kriptovaluta.    

Ventex je 6. godinu za redom, kao član konzorcija dvije hrvatske i jedne američke IT tvrtke, bio u mogućnosti dostaviti i postaviti računalnu i mrežnu opremu te pružiti tehničku podršku prije početka i za vrijeme trajanja samog treninga. Time su u 48 sati uspjeli postaviti i umrežiti preko 200 računala i servera te sve pripremiti za nesmetan rad za vrijeme trajanja edukacije. Za Ventex ovo predstavlja već 2. četverogodišnji ugovor, što je velika potrvda kvalitete usluge i stručnosti našeg kadra.