10 godina nakon što je popularna ''Sedmica'' osvojila tržište, stiglo je vrijeme da se od nje i oprostimo. 


Dočekali smo i toliko najavljivani 14. siječnja 2020., dan s kojim je službeno prestala podrška za Windows 7, jedan od Microsoftovih najpopularnijih operativnih sustava. Time je zaključen period od 10 godina, koliko je trajalo razdoblje obavezne podrške te sigurnosnih i tehničkih ažuriranja. Računala sa zastarjelim softwareom i dlaje će se moći koristiti, ali bez najnovijih sigurnosnih nadogradnji postaju laka meta za hakerske napade, viruse i malware, što je posebno opasno za poslovne korisnike. 


Iz britanskog Nacionalnog kibernetičkog sigurnosnog centra upozoravaju korisnike Windowsa 7 da sa svojih uređaja više ne koriste online bankarstvo te ne pristupaju mailovima i drugim osjetljivim računima jer oni od danas postaju ranjivi. 


Uz Windows 7, s današnjim danom završava i podrška za korisnike Windows Server 2008 i Small Business Server 2011 sustava. 
Ukoliko još niste ažurirali svoje sustave, sugeriramo vam da se prije konzultirate s IT odjelom kako biste provjerili kompatibilnost vašeg hardvera s novim sustavima i driverima, posebice ako je riječ o starijim uređajima. 


Za sva pitanja, nedoumice i prijedloge, stojimo vam na raspolaganju.
Obarite nam se s povjerenjem!

051 659 310  /  prodaja@ventex.hr

 

Windows 7 upozorenje - Vaš operativni sustav više nije podržan