Microsoft se prilikom isporuke sustava Windows 7 u uporabu obvezao pružati podršku u trajanju od 10 godina. To razdoblje se sada bliži kraju što znači da 14. siječnja 2020. godine prestaje tehnička podrška i izrada novih softverskih ažuriranja za korisnike ovog sustava.
Iako će Windows 7 i dalje biti dostupan za korištenje i aktivaciju, svim korisnicima, iz sigurnosnih razloga, preporučujemo da nadograde svoja računala na Windows 10 operativni sustav
Istog datuma završava i podrška za korisnike sustava Windows Server 2008 te Small Business Server 2011. 
Svi korisnici koji se, nakon navedenog datuma, odluče nastaviti koristiti navedene sustave biti će podložni vanjskim prijetnjama poput novih vrsta virusa i neželjenih napada na sustav čime riskiraju gubitak podataka što
u konačnici  može biti pogubno za Vaše poslovanje.

Microsoft je sredinom ove godine započeo ciklus periodičnog slanja ove obavijesti svojim korisnicima. Međutim, obavijesti nisu predviđene za tvrtke i ustanove koje koriste Windows 7 Professional, Enterprise i Server izdanja. Ta se odluka, objašnjavaju iz Microsofta, temelji na činjenici da većina tvrtki ili ustanova ima konfiguraciju sustava kojom upravljaju IT profesionalci koji su upoznati s ovom činjenicom te su svjesni rizika kojima bi njihove tvrtke bile izložene korištenjem zastarjelih sustava.

Mi u Ventexu brinemo za Vaše poslovne sustave te Vam želimo uvijek osigurati najbolju podršku i uslugu koja odgovara Vašim potrebama. 
Iz toga smo Vas razloga odlučili pravovremeno upozoriti na eventualne rizike te Vam sugerirati ažuriranje Vaših sustava na najnovije inačice softwarea.
Stojimo Vam na raspolaganju za sva eventualna pitanja i nedoumice vezane za prestanak podrške.
Obratite nam se s povjerenjem!