Nakon 32 godine postojanja, ime „Microsoft Office“ rebrendira se u Microsoft 365, kako je najavljeno na Microsoft Ignite konferenciji. Uz operativni sustav Windows, Office je Microsoftov najpoznatiji proizvod, tako da je ovaj potez rebrendiranja za mnoge iznenađenje.

Individualne aplikacije poput Word-a, Excel-a, Outlook-a i PowerPoint-a će još uvijek biti dostupne, samo više neće biti dostupne kao dio Office paketa, već kao dio Microsofta 365.

Office postaje Microsoft 365 Osim promjene imena, novog dizajna i novih ikona najavljene su i nove funkcije.
 

Nove funkcije Microsoft-a 365

Aplikacija zvana „Office“ koja služi kao jedna objedinjena aplikacija s osnovnim funkcijama svih aplikacija unutar Office paketa doživjet će najveće promjene. Osim preimenovanja u „Microsoft 365“ i dobivanja novog, osvježenog izgleda ova će aplikacija služiti kao početna točka za sve usluge i aplikacije unutar Microsoft 365 paketa. Ova je aplikacija svoju najveću primjenu našla kod mobilnih korisnika, iako je dostupna i za desktop korisnike.

Predstavljanje nove Microsoft365 aplikacije Unutar Microsoft 365 aplikacije korisnici će, uz dosadašnje funkcije, moći koristiti nove načine za kreiranje sadržaja, nove predloške, „feed“ informacija temeljen na tekućim projektima te nove načine pregleda i pristupa vlastitom sadržaju. Uz novu „tagging“ mogućnost moći ćete organizirati i kategorizirati svoj sadržaj.

Aplikaciju ćete moći preuzeti na Microsoft365.com, putem Microsoft Store-a, na Google Play-u i Apple-ovoj App trgovini.

Iz Microsofta također poručuju da neće biti promjena na korisničkim računima i načinima na koje njihovi proizvodi funkcioniraju.
 

Kada možete očekivati promjene i što učiniti?

Prve promjene odvit će se u studenom ove godine za online Office aplikacije na Office.com. Nakon toga, u siječnju 2023. godine, će Office aplikacije na Windows-u 10, Windows-u 11, iOS-u i Android-u doživjeti ista ažuriranja.

Ukoliko zaposlenici u Vašoj tvrtki nisu upoznati s ovom promjenom, informirajte ih kako bi razumjeli da se događa vizualna promjena, ali da će sve postojeće funkcionalnosti i dalje postojati. Time također izbjegavate moguću zbunjenost zbog promjene ikona i općenito dizajna aplikacija. Za one koji koriste postojeću Office aplikaciju, novu Microsoft 365 aplikaciju sagledajte kao evoluciju trenutne aplikacije s nekoliko novih mogućnosti.

Microsoft 365 paket - programi koje uključuje Office ime međutim neće u potpunosti nestati, već će se nastaviti nuditi u sklopu Office 2021 paketa. Pročitajte našu usporedbu Office-a 2021 i Microsoft-a 365 i saznajte zašto odabrati Microsoft 365 za Vaše poslovanje.