Kao što već znate, ostajanje korak ispred konkurencije je iznimno važno kako bi Vaše poslovanje bilo uspješno. Ono na što mnogi ne računaju jest da taj korak možete postići kroz digitalizaciju poslovanja i optimiziranje vlastitog IT sustava. Tvrtke koje maksimiziraju svoje digitalne resurse imaju značajnu prednost u odnosu na one koji to ne čine.

Korištenje i održavanje IT sustava spada u posljednji korak životnog ciklusa IT usluge, a kako bi ono bilo uspješno mora se provoditi pravilno. To znači da Vaši zaposlenici trebaju znati koristiti se tehnologijom koja im je na raspolaganju, a ta tehnologija uvijek treba biti ažurirana, optimizirana i sigurna.

U nastavku teksta ćete se upoznati s 5 ključnih prednosti koje donosi pravilno održavani IT sustav, a koji će Vam omogućiti i olakšati ostajanje ispred konkurencije.

 

1. Poboljšanje efikasnosti

Kvalitetno održavan IT sustav značajno će pomoći učinkovitosti Vašeg rada. Bezbrižan rad, bez tehničkih zastoja i poteškoća omogućuje Vašem timu da se usredotoče na srž posla i rade ga neometano. Jedna od ključnih stavki za poboljšanje efikasnosti je patch management kojim se održavatelj brine da koristite samo provjerene verzije softvera, a kada im je potrebno ažuriranje brine da se ono provodi izvan radnog vremena kako Vas ne bi prekidali u radu i oduzimali Vam vrijeme.
Sigurnosnim rješenjima spriječavate gotovo sve oblike prijetnji da dopru do Vas, tako primjerice antispamom spriječavate napornim i potencijalno opasnim spam mailovima da Vam zatrpavaju e-mail sandučić i usporavaju pronalazak pravih mailova.

 

2. Poboljšanje kupčevog iskustva

Vrhunsko korisničko iskustvo može činiti razliku hoće li klijent kupiti proizvod ili uslugu od Vas ili od konkurencije te hoćete li kupca uspijeti zadržati dugoročno. Osiguranjem da Vaš IT sustav radi besprijekorno omogućujete prodajnom timu da se više usredotoči na komunikaciju s kupcem, riješavajući njihov problem, umjesto da „in promptu“ riješava tehničke poteškoće dok kupac nepotrebno čeka. Ulaganjem u kvalitetno održavanje IT sustava, omogućujete veće zadovoljstvo u radu svojih zaposlenika što će se prenijeti i na zadovoljstvo kupca pruženom uslugom. Osim toga, kvalitetno održavanje sadrži i robusna sigurnosna rješenja koja uvelike pomažu očuvanju i zaštiti kupčevih podataka te osnaživanju kupčevog povjerenja i lojalnosti.

3. Bolje upravljanje podacima

Bez kvalitetnog upravljanja podacima većina modernih poduzeća ne može opstati. Prikupljanjem i analiziranjem podataka dobivate itekako koristan uvid u navike kupaca, trendove tržišta, vlastitih performansi i sl. Bez posloženog i održavanog IT-a može Vam niz stvari otežati pravovremeno dobivanje preciznih podataka – primjerice ako se datoteke ne sinkroniziraju i ne backupiraju već se kopije rade ručno (i to periodično). U takvoj su situaciji velike šanse da će se neki podaci pogrešno kopirati ili da će netko koristiti zastarijele podatke jer se nisu još stigli ažurirati. Takve greške sigurno ne želite, stoga Vam održavani IT omogućuje sinkronizaciju podataka i brine se da svi članovi tima imaju pristup onim podacima kojima bi trebali imati u trenutku kada to trebaju. Tada se rad s podacima ne samo ubrzava već i postaje točniji.

 

4. Poboljšanje sigurnosti

Sigurnost podataka danas je sve bitnija, te je nerijetko velika briga poduzeća svih veličina i oblika. Incidenti informacijske sigurnosti nastaju na mnoge načine, no uz pravilno održavani IT sustav bit ćete spremni s odgovorom na gotovo sve oblike prijetnji.
Primjerice, u slučaju požara, poplava, potresa ili nekog drugog devastirajućeg događaja Vaši će podaci zbog off-site backupa ostati netaknuti unatoč tome što je fizička lokacija uništena.
U slučaju kibernetičkog napada ili brisanja podataka od strane zaposlenika ćete s backupom vratiti podatke ili čitav sustav u njegovo zadnje operativno stanje, minimizirajući nastalu štetu.

Sigurnosna rješenja će Vam značajno smanjiti broj stresnih situacija te nećete morati u svakom trenutku brinuti o tome hoćete li izgubiti podatke ili pak čitavo poslovanje, što će Vam dalje omogućiti da se bavite srži svog posla i povećate svoju efikasnost.
Isječak s predavanja izv. prof. dr. sc. Saše Aksentijevića, univ. spec. oec. o informacijskoj sigurnosti Saznajte više o svojstvima informacijske imovine i potencijalnim opasnostima od našeg gosta predavača - izv. prof. dr. sc. Saše Aksentijevića, univ.spec.oec.

 

5. Poboljšavanje poslovnih rezultata

Iako je održavanje IT sustava trošak za tvrtku, ono što se često ne sagleda jest koliko taj trošak iznosi bez održavanja IT-a. Možda se precizno u cent ne može prikazati, no imajte na umu da ova investicija utječe na efikasnost Vašeg tima, da im omogućuje da se fokusiraju na ono što rade najbolje radije nego na tehničke probleme i na neočekivana ažuriranja softvera koja ih prekidaju u radu. Osim povećanja efikasnosti daje Vam osjećaj sigurnosti i omogućuje bezbrižnije poslovanje tako što spriječava većinu incidenata informacijske sigurnosti i tako što omogućuje povratak iz katastrofe i normalan nastavak poslovanja u najkraćem roku ako se incident ipak dogodi. Dakle, uz bezbrižniji i fokusiraniji rad budite sigurni da će Vaši zaposlenici ostvarivati bolje rezultate u svojem radu, direktno utjecajući na sveukupne poslovne rezultate.


Upravo su ovakve optimizacije u radu, sigurnosti, korisničkom iskustvu, troškovima i upravljanju podacima ono što razlikuje uspješna poslovanja od onih koja samo postoje.

Sada se vjerojatno pitate:

Od frustracije do bezbrižnog poslovanja uz FixIT Zapravo, vrlo jednostavno.

Kontaktirajte nas na fixit@ventex.hr i pitajte nas kako uvesti FixIT u Vaše poslovanje.