FixIT

Nudi visoku razinu zaštite sustava i brzi povratak podataka

FixIT je naše najnovije programsko rješenje razvijeno na globalno prepoznatljivoj platformi za daljinsko upravljanje računalnim sustavima i opremom (MITS). Uvođenjem FixIT rješenja u vašu tvrtku ili ustanovu, omogućavate 24 satni monitoring i proaktivno upravljanje ključnim IT servisima, povećavate stabilnost sustava i fokus na temeljnu djelatnost. Eventualne nepravilnosti u radu IT infrastrukture dežurni će stručnjaci u Operativnom centru uočiti i u kratkom vremenu otkloniti, prije nego uzrokuju neugodne zastoje servisa i onemoguće vaše redovno poslovanje.

U životnom ciklusu IT-a, FixIT spada pod korištenje, preciznije pod stavku održavanje IT sustava. Naše održavanje obuhvaća neograničenu podršku u radnom vremenu, kontinuirano praćenje stanja mreže i uređaja uz bilježenje svih nestandardnih događaja. Sve aktivnosti koje provode naši FixIT specijalisti odvijaju se na način da ne ometaju Vaše redovne radne procese, a dio radova kao što je upravljanje zakrpama provode se izvan Vašeg radnog vremena.

Unutar FixIT-a koristite našu podršku na daljinu pri kojoj naši tehničari koriste alate za udaljeni pristup kako bi se spojili na Vaš sustav, izvršili dijagnostiku kvara te započeli sa postupkom popravka.

  1


  Sve što vam treba za posao

  Monitoring svih kritičnih resursa i udaljeno upravljanje opremom uz rješavanje primjećenih incidenata.

  2


  Aktivno upravljanje

  Integracija sa sustavom radnih naloga, automatizacija procesa rješavanja, izvještavanje o stanju sustava.

  3


  Dodatni benefiti

  Upravljanje zakrpama, antivirusom, antispamom i backupom.

  60+

  Ugovorenih korisnika

  999

  Popijenih kava

  12

  Vrhunskih stručnjaka

  250+

  Završenih projekata

Naše usluge sastoje se od

MONITOR

MONITOR

MONITOR

Proaktivna i precizna detekcija problema uz neprekidno praćenje stanja računalne infrastrukture.

REPORT

REPORT

REPORT

Redovito izvještavanje o detektiranim i riješenim slučajevima i zahtjevima sustava.

FIX

FIX

FIX

Brzo rješavanje svih problema koji utječu na stabilan rad sustava i poslovanje korisnika.

ON SITE

ON SITE

ON SITE

Kvalitetan tim certificiranih stručnjaka dostupnih za rješavanje kvarova na lokaciji korisnika

PAKETI FIXIT USLUGE

FixIT. STANDARD

MONITOR & REPORT
MONITOR & REPORT
MONITOR & FIX
MONITOR & FIX

FIXIT. OPTI

MONITOR & REPORT
MONITOR & REPORT
MONITOR & FIX
MONITOR & FIX
on site
on site

PREDNOSTI

TRADICIONALNA USLUGA ODRŽAVANJA
FixIT

FOKUS NA TEHNOLOGIJI

FOKUS NA PROCESU

U klasičnom održavanju se bavite računalom, serverom ili nekom drugom opremom iz razloga što se na toj opremi dogodio problem. FixIT je fokusiran na procese, što znači da se u suradnji s korisnikom radi monitoring čitavog sustava kako bi čitav proces pravilno funkcionirao od početka do kraja.

GAŠENJE POŽARA

PREVENTIVNO DJELOVANJE

Gašenje požara označava rješavanje problema koji se već dogodio. Preventivnim djelovanjem pratimo rad opreme i procesa te predlažemo rješenja za probleme koji će se pojaviti u budućnosti.

REAKTIVNO

PROAKTIVNO

U klasičnom se održavanju 90% aktivnosti provodi tek kada se nešto dogodi te se rješavaju postojeći problemi. U proaktivnom djelovanju se poduzimaju aktivnosti da do problema uopće ne dođe.

CENTRALIZIRAN, IN HOUSE

DISTRIBUIRAN, SOURCED

In house rad označava rad unutar tvrtke gdje pojedinac, najčešće zaposlenik tvrtke, otkriva i otlkanja probleme koje sam uoči. Distribuiranim pristupom ne baziramo se na jednoj osobi i jednoj lokaciji, već na odjelu čija znanja pokrivaju širi spektar tema od znanja jedne osobe.

IZOLIRAN

INTEGRIRAN, PO ČITAVOJ ORGANIZACIJI

Izoliranim pristupom jedna osoba odrađuje čitavo održavanje, a integriranim to odrađuje čitav odjel koji osim što pokriva veću količinu znanja može lakše pokrivati čitavu organizaciju na više lokacija.

“one off”, adhoc

PONOVLJIV, PREDVIDIV

Upravo zbog reaktivne prirode klasičnog održavanja se problemi ne mogu staviti u raspored, već se odgovara na svaki slučaj kako se on događa. Unutar FixIT-a je pristup ponovljiv i predvidiv što znači da se prema dogovoru s klijentom pregledava sustav, instaliraju se zakrpe za sva računala i provode slične aktivnosti na točno određen dan u točno određeno vrijeme.

NEFORMALNI PROCESI

FORMALNE NAJBOLJE PRAKSE

Pri reaktivnom pristupu se problem otklanja onako kako to pojedinac najbolje zna, toliko da se ugasi vatra. Pri planiranom, predvidiom pristupu aktivnosti provodimo sukladno najboljim praksama kako bismo ostvarili najbolje rezultate.

it PERSPEKTIVA

BUSINESS PERSPEKTIVA

IT perspektiva fokusirana je na pojedinca i funkcioniranje njegovog računala. Business perspektivom sagledavamo širu sliku i tražimo rješenja optimalna za čitavo poslovanje, rađe nego što je najbolje za pojedinca.

FIXIT. OPERATIVNI CENTAR

Bez obzira ima li Vaša tvrtka dedicirano informatičko osoblje, naši inženjeri, administratori i tehničari osiguravaju kontinuiranu podršku u implementaciji i održavanju serverskih sustava uz platformsku i tehničku uslugu za vrijeme i nakon isteka jamstva.

Naš tim pruža pomoć u neometanom poslovanju te planiranju, uvođenju i održavanju Vaših poslovnih baza, mailing sustava, zaštiti podataka, planiranju i implementiranju sigurnosnih pravila i antivirusnih rješenja, instalaciji i implementaciji novih poslovnih aplikacija, kao i postavljanju mrežne, žične i bežične infrastrukture.

Sličan sustav koristi se za velike i složene IT sustave u svijetu, a Ventex ga je prilagodio i učinio financijski pristupačnim i manjim hrvatskim tvrtkama. Uz udaljeno održavanje, korisnici mogu birati i dolazak na lokaciju te pripravnost izvan radnog vremena. Cijene se definiraju temeljem količine opreme i održavanih servisa a ažuriraju se po promjeni broja iste.

Iza kulisa

Srce i mozak cijele platforme je Centralna konzola za upravljanje u obliku „Cloud“ aplikacije. Centralna konzola je naše središte za monitoring, upravljanje i automatiziranje procesa koja FixIT timu pruža cjelokupni uvid u stanje korisničke opreme, antivirusa, zakrpi i backupa.

Komunikacija između korisnika i Centralne konzole odvija se kroz sigurni kanal a podaci se ažuriraju u 5-minutnim intervalima.

Korisnička oprema i aplikacije se održavaju u skladu sa standardima struke, s ciljem rješavanja svih nepravilnosti u najkraćem mogućem roku.
 

FixIT. korisnička iskustva:

Korištenjem FixIT rješenja ostvaruju se trenutne i dugoročne uštede vremena i novca. Ono što nam posebno odgovara jest što smo u stalnoj komunikaciji sa stručnjacima koji nadziru naš sustav i uistinu osjećamo kako netko vodi brigu da naš sustav dobro funkcionira.

Adriano Marcotulli

Direktor, Euroconsulting

U velikim, umreženim sustavima nema prostora za šumove u komunikaciji kad je riječ o stanju IT sustava. Uspjeh cijele organizacije ovisi o tome da sustav kvalitetno funkcionira. FixIT uspješno detektira sve probleme na vrijeme tako da do krizne situacije niti ne dođe.

Vedrana Brnčić

Mariterm d.o.o.

Proces uspostavljanja FixIT-a

Proces uspostavljanja FixIT-a

1) Kako bi se FixIT uopće mogao ugovoriti, potrebno je prvo provesti snimku stanja IT sustava gdje prikupljamo podatke o Vašem IT sustavu.

2) Nakon provedene snimke dobivate elaborat postojećeg stanja IT sustava i prijedlog konsolidacije. Ovim elaboratom predstavljamo zatečeno stanje IT sustava i prijedloge kako ispraviti postojeće nedostatke.

3) Iz prijedloga konsolidacije se zatim dogovara što će se od prijedloga odraditi i kojom će se dinamikom to odraditi. Nakon tog sastanka se izrađuje plan aktivnosti za unaprijeđenje IT sustava.

4) Iz plana aktivnosti izrađuje se financijski plan. Financijskim planom se definira koliko je potrebno investirati da bi se sustav doveo iz zatečene točke A u željenu točku B.

5) Aktivnim radom na ispravljanju i uklanjanju nedostataka kroz provođenje dogovorenih aktivnosti se sustav priprema za daljnje održavanje. Po uspješnom provođenju aktivnosti uspostavljamo FixIT kako bismo preuzeli brigu o održavanju Vašeg IT sustava. 

Ovdje smo da Vam pomognemo.

Uz FixIT Vi se bavite svojim primarnim poslom, a nama prepustite brigu oko IT-a.

Nazovite nas:
051 / 659 - 310
Pišite nam:
prodaja@ventex.hr