Ventex blog

Sigurnost

15.07.24

Kibernetički napadi na našem području u porastu - evo kako se zaštititi

Kibernetički napadi sve su češći na našim područjima. U posljednjih 30 dana u novinama i online portalima redovito čitamo o napadima koji su usporili ili onemogućili rad. Je li Vaš sustav zaštićen? Jeste li poduzeli mjere za zaštitu svojeg poslovanja?
Saznajte kako to možete učiniti.

Pročitaj više

Produktivnost rada

26.06.24

Neoptimizirani IT sustavi uzrokuju gubitke novca i vremena! Kakav je Vaš sustav?

Vrijeme je novac. Zastoj u radu je gubitak vremena, a samim time i novca. To je problem nedovoljno optimiziranog sustava ili nekog njegovog dijela. Unatoč dobro uspostavljenim proizvodnim linijama i rezultatima koje vjerojatno smatrate zadovoljavajućim, velika je šansa da niste svjesni nevidljivih gubitaka koji utječu na profitabilnost Vašeg poslovanja. Tu govorimo o gubicima koje nećete vidjeti na financijskim izvještajima, ali koji su itekako prisutni u svakodnevnim operacijama. Saznajte kako kroz optimizaciju IT sustava ukloniti nevidljive gubitke.

Pročitaj više

Produktivnost rada

20.05.24

Backup i planiranje katastrofe - kako spriječiti reputacijske i novčane gubitke

Backup nije samo alat za spašavanje podataka, on je osigurač koji sprječava da se vaše poslovanje raspadne uslijed neočekivanog događaja – bilo da se radi o ljudskoj grešci, sigurnosnom proboju ili prirodnoj katastrofi. Backup, uz dobro osmišljen plan oporavka od katastrofe, sprječava potpuno zaustavljanje poslovanja i gubitak novca i vremena.

Pročitaj više

Pogledajte sve novosti
Povijest VENTEX-a

30 godina našeg rada

Tvrtka VENTEX d.o.o. osnovana je 1990. godine kao privatno poduzeće čije su osnovne djelatnosti veleprodaja, nabava i dostava računalne i mrežne opreme te pružanje usluga monitoringa i održavanja IT infrastrukture. Nezaobilazan dio svakodnevnog poslovanja predstavlja i pružanje servisnih usluga koje uključuju održavanje računalne opreme. Kvalitetom i brojem djelatnika tvrtka je sposobna odgovoriti na sve zahtjeve i potrebe korisnika prilikom projektiranja, uvođenja i eksploatacije računalnih sustava.