Hakerski napad na najveću svjetsku tvrtku za preradu mesa JBS paralizirao je dijelove proizvodnje u cijelom svijetu. 

Početkom lipnja ove godine dogodio se još jedan u nizu hakerski napad u svijetu. Ovaj put riječ je bila o svjetskoj tvrtki za preradu mesa JBS. Danas ovo čitate kao vijest iz svijeta, a sutra već to može biti i vaša stvarnost.

 

Tvrtku su napali ruski hakeri

JBS USA Holdings Inc. morao je isplatiti 11 milijuna dolara u bitcoinu za cyber ucjenjivački napad na njihov softverski sustav. Otkupnina koju su hakeri tražili im je isplaćena sve kako bi JBS pogoni nastavili s radom te kako bi se očuvali svi njihovi važni podaci. 
Dužnosnici američke savezne vlasti identificirali su hakerske napadače potvrdivši da se radi o ruskoj skupini hakera pod nazivom REvil. 
JBS je prvi put objavio da je žrtva kibernetičkog napada 31. svibnja, dan nakon što se napad dogodio. 3 dana poslije, objavili su da su obnovili sustave te kako su ponovno u potpunosti operativni. 

Uzastopnost hakerskih napada

U svibnju je izvršen cyber napad na Colonial Pipeline, najveći naftovod u Sjedinjenim Državama. FBI je napad pripisao kriminalnoj hakerskoj mreži DarkSide, za koju se vjeruje da djeluje iz Rusije ili nekog drugog dijela istočne Europe. Hakeri su ih prisilili na šestodnevno isključenje te otkupninu od 4.4 miliuna dolara. 
Nakon isplate američko Ministarstvo pravosuđa objavilo je da je uspjelo povratiti “većinu” izgubljenih sredstava.
Ne riskirajte, zatražite podršku.

 

Tvrtka VENTEX d.o.o. već više od 30 godina nudi usluge IT podrške i savjetovanja za velike i srednje tvrtke. Naša infrastruktura i iskustvo tima stručnjaka garantira brzu reakciju i adekvatno rješenje za sve IT izazove moderne tvrtke.

 

Saznajte koja su najbolja rješenja za zaštitu vaših podataka i uređaja i omogućite si rad bez straha od virusa te sigurniju online kupovinu i korištenje internet bankarstva. 

Kontaktirajte naš cybersecurity tim putem e-mail adrese: prodaja@ventex.hr ili pozivom na broj telefona: + 385 51659310. 

Više informacija potražite na stranici HTTPS://CYBER.VENTEX.HR/