Pandemija koronavirusa prisilila je veliki broj poslodavaca da u najkraćem roku naprave reorganizaciju poslovanja i omoguće svojim djelatnicima rad od kuće.

Nedostatak vremena za reorganizaciju i osnovnih tehničkih preduvjeta te neadekvatna sigurnosna rješenja faktori su koji su tada kod mnogih poslodavaca izazvali poprilične probleme u održavanju kontinuiteta poslovanja. 

Taj period ukazao nam je na mnoge tehničke i organizacijske nedostatke u poduzećima diljem zemlje te nam je pokazao da je adekvatna priprema za takve situacije neophodna.

Sada se ponovno nalazimo u situaciji u kojoj će se mnogi, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ponovno odlučiti na siguran rad od kuće.

Jeste li spremni za ovaj scenarij?

Imate li sve potrebne preduvjete?

Dok su s jedne strane svi svjesni potrebe za komunikacijskim alatima i rješenjima za udaljeno spajanje na poslovne sustave, s druge strane u potpunosti zanemaruju jedan od najbitnijih faktora - sigurnost.  Korištenjem neprovjerenih tehnologija i neadekvatnim postavljanjem autorizacije pristupa, otvara se mogućnost neovlaštenog pristupa osjetljivim podacima te krađe i gubitka istih, što može biti katastrofalno za poslovanje. 

Možete li si dopustiti takav rizik?

Jedan od apsolutnih lidera po pitanju sigurnost poslovnih sustava je naš dugogodišnji partner,  Fortinet.

Fortinet rješenja poboljšavaju performanse, povećavaju zaštitu i vidljivost istovremeno smanjujući troškove. Njihova Enterprise Firewall platforma, FortiGate, štiti mrežu i uređaje naših korisnika te im omogućava bezbrižan rad, dok njihov FortiClient VPN omogućava korisnicima siguran udaljeni pristup poslovnim mrežama neovisno o lokaciji na kojoj se nalaze.

Apsolutni dokaz kvalitete Fortinet rješenja, osim mnogobrojnih prestižnih nagrada, su stotine tisuća zadovoljnih korisnika diljem svijeta. 

Naše kolege iz odjela sistemskih integracija imaju dugogodišnje iskustvo u projektiranju i implementaciji svih vrsta tehničkih i sigurnosnih rješenja.

U periodu od 10 dana uspješno su osigurali VPN za preko 30 tvrtki i više od 500 djelatnika. Zahvaljujući prethodno implementiranim rješenjima, tim je tvrtkama u roku od 24 sata osiguran kontinuitet poslovanja i kroz rad od kuće bez narušavanja sigurnosti poslovanja.   

Niste sigurni koje bi rješenje bilo optimalno za vašu tvrtku? Stojimo vam na raspolaganju za konzultacije vezane za tehnička i sigurnosna rješenja po mjeri vaše tvrtke. Obratite nam se bez obaveza.

prodaja@ventex.hr

051 659 310